ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Завършилият на пето място в "А" група през изминалия сезон Литекс почти сигурно ще се подвизава в "Б" група през следващата кампания след евентуалното сливане с ЦСКА. Така втородивизионният Чавдар (Етрополе) е на път да изчезне от футболната карта на България за сметка на Литекс. Това ще се случи, ако приключат успешно разговорите между ЦСКА и Гриша Ганчев. Всички индикации сочат, че сделката е пред финализиране.

Така Литекс ще стане ЦСКА, а Чавдар става Литекс и ще играе в "Б" група под ръководството на Златомир Загорчич, съобщава "Труд". Голяма част от привържениците на ЦСКА са категорични, че Гриша Ганчев трябва да смени "Титан" начело на клуба. И за тази цел ще се жертва участието в Лига Европа този сезон. Феновете са единодушни - историята е важна не на документи, а в главата на всеки.

Много е вероятно при изчезването на сегашния затънал в дългове ЦСКА в "А" група да останат само 12 отбора за новия сезон. Говори се, че е тежко положението с първия във втора дивизия Нефтохимик. В понеделник футболистите отказаха да тренират заради безпаричие. Ако бургаският клуб оправи документацията си, заседанието на изпълкома на БФС днес ще бъде принудено да реши за елит от 13 отбора.