Треньорът на Левски Ясен Петров е оптимист преди утрешното домакинство на Локомотив (Пловдив). Срещата от 12-ия кръг на "А" група е от 18:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Спецът изпитва проблеми заради наказанията на Веселин Минев, Владимир Гаджев и Дарко Тасевски, както и контузията на Андвеле Слори, но се надява, че тези, които получат шанс за изява, ще оправдаят доверието.

Преди време Ясен Петров бе начело на "смърфовете" и на пресконференцията един от въпросите бе дали предстоящия двубой е по-специален за него.

"За мен всеки мач начело на Левски е специален. Това е поредният от важните ни двубои", каза Петров.

"Мога да кажа само хубави неща за Локомотив (Пловдив). Разполагат с добри футболисти. Ние сме много концентрирани върху нашия отбор, защото имаме проблеми с окомплектоването на състава. Така че ние сме концентрирани изключително върху това как ще изглеждаме утре. Подхождаме с нужното уважение към гостите. Излизаме само и единствено за победа. Ако я постигнем, ще си оправим настроението", продължи треньорът на Левски.

Ясен Петров коментира изказването на колегата си Неделчо Матушев от вчера, че защитниците на "смърфовете" знаели как да спрат Гара Дембеле. Голаджията дойде на "Герена" именно от "Лаута".

"Ще се опитат, но Левски не е само Гара Дембеле. В утрешния двубой се надявам на всеки един, който стъпи на терена да даде максимума от себе си. Естествено, че Гара до този момент показва, че е труден за опазване, да се надяваме, че и утре ще бъде така", продължи Ясен Петров.

"Спокоен съм. Всеки ден начело на Левски ме прави щастлив. Сутрин се събуждам с мисълта да дам всичко от себе си на този клуб. Също така държа на думите си след мача с Литекс. Почти никога не говоря за съдийски отсъждания и щом сега съм го направил значи е имало защо", каза още Петров. /БЛИЦ