Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Най-опитният играч на “Левски” Христо Йовов ще има днес възможността да стане футболистът с най-много мачове за български отбори в евротурнирите. Ако запише дори една минута довечера срещу ФК Сараево от 20:00 часа в мача от втория квалификационен кръг на Лига Европа, той ще изпревари по този показател бившия капитан на “сините” Елин Топузаков, с когото до момента имат еднакъв актив. Бижутера има 65 мача на сметката си, от които 49 са с екипа на “Левски”, а 16 с този на Литекс.

Христо Йовов е на трето място във вечната ранглиста на “сините” по брой участия в Европа и на девето по отбелязани голове със 7 попадения. Той се е разписвал и два пъти като играч на Литекс. Дебютът му бе преди 17 години – на 22 август 1995 година при домакинската загуба на “Левски” от Динамо (Букурещ) с 0:1. Последният пък бе миналата година в реванша срещу Спартак (Търнава). Тогава “Левски” отпадна след изпълнение на дузпи, като именно Йовов направи решителния пропуск от бялата точка.

Новият капитан на “Левски” Станислав Ангелов ще се изправи за трети път срещу босненски съперник в Европа. Преди ФК Сараево Пелето е играл срещу техния градски съперник Железничар в квалификациите за Шампионската лига през 2001 година. Ангелов взе участие и в единия мач през 2005 година срещу Модрича. Той е на пето място във вечната ранглиста на “Левски” по брой на мачовете в Европа. До момента Пелето има 43 участия.