Бившият спортен директор на "Левски" Христо Йовов коментира ситуацията на "Герена". Бижутера говори и за ситуацията в ЦСКА и Лудогорец.

"Може би се шуми за лиценза малко повече, отколкото трябва. Има още време, в което да се действа. Хората на „Герена” са направили всичко необходимо и смятам, че няма да имат проблеми. Могат да се разсрочат още малко задълженията към бившите треньори на отбора и да има глътка въздух, но и в двата случая мисля, че няма да има проблем. Финансовите проблеми са ясни. В такава обстановка много трудно се работи. За моя радост, докато аз бях в клуба, нещата отчасти вървяха. Но е трудно е да се справяш с 30-40 човека, които изпитват финансови трудности. Тези, които са в администрацията, за тях тези пари са жизнено важни. Ако футболистите разчитат на по-големи възнаграждения, то другите разчитат на тези 500-1000 лева“, заяви Йовов в предаването "Зона Спорт" по по Ring.bg.

Той даде мнение и за мача "Ботев" (Пд) – ЦСКА (2:0) в Коматево, след който "Левски" остана във втората шестица. "Наскоро 90 процента от хората коментираха, че ЦСКА е легнал на "Ботев". Гледах мача, безумие е да се твърди такова нещо, безумие е изобщо да легнеш на когото и да било.

Какво купува днес бизнесеменът, кандидат-собственик на "Левски"? Какво купуваш за тези 16 милиона? Една марка, която сега не се котира на пазара и дългове, които наследяваш. Даваш 16 милиона лева, за да купиш едни задължения. Трябва да го убедим въпросния кандидат, като се появи, а не се връзват нещата. Немислимо е феновете да управляват, може да се издържа един клуб, но ако се намалят разходите до един милион на година. Защото Лудогорец започна да краде фенове от грандовете. Особено при децата. Това е притеснително.

В ЦСКА ми изглеждат сериозни новите инвеститори. ЦСКА тръгва в правилната посока – към погасяване на задължения. Дано не е поредният фарс, защото 10 години гледаме какви ли не неща в този клуб. Ако не се правят компромиси с лицензите, всички много по-бързо ще влязат в крак.“

Лудогорец има най-комплектования отбор в България. Взимат и допълнителни мерки, които рано или късно ще се покажат наяве. В Евопа няма мърдане. Един от примерите е Дяков, който доста си пати от чуждестранните съдии, включително и в националния отбор. Целта оправдава средствата. Ако повторят подвизите си от миналата година... Не би трябвало да се прощават такива неща, защото това е в ущърб на футбола. Има едни граници, които не трябва да се прекрачват."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015