Покорявал Стария континент, стъпвал на планетарния връх в бойното самбо. Носител на сребърен медал в неолимпийските стилове на Игрите в Пекин. Останал завинаги непобеден на ММА сцената у нас и в чужбина. Румен Димитров беше гост в подкаста "Неформално с Георги Петков".

Един от основателите на TWINS MMA - веригата, отворила вратите пред някои от най-добрите бойци в страната - сподели мнението си за настоящата действителност в смесените бойни изкуства у нас и зад граница. Димитров довери и в какво, според него, се състоят основните разлики в ММА реалността в наши дни и тази, в годините на силния ни национален отбор по бойно самбо.

„Сега са няколко големите ни състезатели. Утвърдени, с шансове за успех и в чужбина. Поколенията и реалността са различни, в сравнение с това, което беше преди“, каза Близнака.

Как се излиза в една от водещите битки на галавечер след 5 джудо срещи? Как е тренирал, по какъв начин се е възстановявал и как е свалял килограмите за необходимата категория? „Никога не съм се оплаквал. След турнир по джудо, в който участвах във всичките 5 срещи, излязох в една от водещите битки на голяма галавечер. Разбрах, че ще се бия малко преди началото на двубоя“, добави Румен Димитров.

Кой е най-големият му мотиватор и движеща сила в спорта и живота? Защо не спести критиките на никого? Кой момент в професионалния си път никога няма да забрави и какво го развълнува до сълзи? Буквално. Всичко това и още много вълнуващи и трогващи думи, чуйте лично от Румен Димитров: