Треньорът на Владимир Кличко Джонатан Бенкс говори с уважение за Кубрат Пулев. Според спеца българинът е под №2 сред сериозните съперници на украинеца.

"Бях треньор в лагера на Влад, когато той скъса мускулно влакно в бицепса. Той не можеше да пусне удар, не можеше да атакува с левия прав, не можеше да прави нищо. Беше само с една ръка. Защо трябва да се бие само с една ръка, когато има за съперник един много корав и конкурентен противник? Няма нужда от това. Смятах, че е лудост. За мен Пулев е добър боксьор. Бърз е и е силен, той е като бик, заяви Бенкс пред Нова тв.

- Личи му, че иска победата. Това се вижда в очите му. Точно затова никога няма да пусна мой боксьор с една ръка срещу който и да е съперник, не само срещу Кубрат Пулев. Владимир беше разочарован, когато разбра, че мачът се отлага. Не искаше това да се случва, беше готов за предизвикателството и за защитата на титлата. Докторите, аз и всички останали говорихме с него да отложи срещата, защото няма как да се бие с една ръка.

В сравнение с Александър Поветкин, Алекс Лияпай, Франческо Пианета и Мариуш Вак, които бяха четиримата най-силни опоненти на Кличко, Пулев е на второ място. Поветкин е номер едно, защото има много успехи, печелил е олимпийската и световната титли и беше без загуба. Трябва да уважаваме това. Поветкин беше световен шампион при професионалистите и успешно защити титлата си, затова Пулев е номер две. Той има по-добра скорост от Поветкин, но по отношение на опита, Алекс е по-добър.

Всичко около твърденията на Кубрат Пулев за допинг-пробите на Кличко са психологически игри. Във всяка страна, в която се е бил, Владимир е бил тестван. Никога не се е провалял на тестовете за тези толкова много години.

Съперникът му излиза с тези приказки за допинга, но това са само психологически атаки, нищо повече. Пулев свърши добре своята работа в това отношение. не ме разбирайте погрешно, всеки цели да влезе под кожата на съперник и да го накара да греши на ринга."

Големият сблъсък с БЛИЦ: Кличко срещу Пулев