Бившият президент на футболния Коринтианс, на чийто стадион се игра двубоят между Бразилия и Хърватия, отправи сериозни обвинения към хърватите след срещата. Домакините спечелиха с 3:1, а двубоят ще се запомни със скандалното съдийство на японеца Юичи Нишимура. Азиатецът даде пресилена дузпа за Бразилия при 1:1, която Неймар вкара за 2:1.

Според Андрес Санчес, бившият бос на Коринтианс, хърватите са потрошили съблекалнята, счупили са маса и рафтове по стените. На пода била разлята толкова много вода, че коридорите до съблекалнята се наводнили.

От лагера на Хърватия веднага опровергаха тази информация. „Във връзка с обвиненията, повдигнати от Андрес Санчес, можем да кажем, че те не отговарят на истината. Масата се счупи, защото не издържа на тежестта. А проблемът с водата се получи заради недовършените работи по стадиона. Канализацията се запуши и след като играчите се изкъпаха, водата не можа да се оттече. Със сигурност не е имало чупене от наша страна“, бе отговорът от хърватския футболен съюз.