Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари разкри, че Неймар не е чувствал краката си в първия момент, когато получи тежкия удар в гръбнака. Колумбийският национал Хуан Камило Сунига се превърна във враг номер 1 на страната, след като счупи гръбначен прешлен на нападателя и го лиши от по-нататъшно участие на Световното първенство.

"Каза, че не може да чувства краката си. Марсело бе уплашен, викаше доктора, но той не можеше да влезе веднага. Претърпяхме истински шок. Моментът, в който Неймар ни напусна с хеликоптер, ни се отрази тежко.

Той е нашият критерий, показателят къде се намираме, защото е играч, който умее да прави разликата във всеки отбор. В ситуацията сме, в която сме загубили нещо, което не е трябвало да изпускаме точно когато сме на полуфинал и евентуално на финал.", коментира Сколари.

Във вторник в Бело Оризонте Бразилия излиза срещу Германия в първия полуфинал на Мондиал 2014.

"Той ще бъде с нас, било то на пейката или на трибуните. Вече проучихме тази възможност. Всичко зависи от състоянието, в което се намира. Отлично знам, че по негова воля ще бъде на стадиона", добави последният треньор, извел "селесао" до световната титла през 2002 година.