Дисциплинарната комисия към БФС не наказа ЦСКА на днешното си заседание след инцидентите от баража с ЦСКА 1948 (0:2). Решението по казуса се отлага, за да бъдат събрани необходимите доказателства и становища. Това обясни председателят на комисия Юрий Кучев след заседанието в централата.

"Засега няма решение на скандала. Имаме оскъдица от доказателства. Искаме обективни данни - от записите, от полицията. Има ударени лица. Отлагаме разглеждането на случая", обясни Кучев.

"До петък сме дали срок да съберем цялата информация. В зависимост от нея ще преценим кога ще е удобният ден. Все пак всичко трябва да се сдъвче информацията, идват и избори. Може би в началото на следващата седмица ще се съберем и ще вземем решение", добави Юрий Кучев.

"Делегатът Христо Ботев е ударен, има и снимка. Ожулен е с мазилка по лицето, категорично е това. Ударен е с хвърлен предмет. Има и доклад от негова страна", обясни още той.

"Какво значи най-тежки? Наказваме с това, с което са заслужили. Градация няма. Ако в дисциплинарния правилник са предвидени по-тежки наказания - ще ги приложим", добави Кучев.
 
Относно нахлулите фенове на терена, той обясни: "Тях не ги наказва БФС. Има закон, който предвижда тези неща. Има възможности лицата да бъдат задържани при установяване на самоличността им". 

"За високо рискови мачове очевидно охранителните фирми не вършат работа", подчерта Кучев.

"Не разбирам феновете как по този начин помагат на любимия си отбор", учуден е председателят на Дисциплинарната комисия.

"Тук наказанията ще бъдат тежки поне по това, което имаме като оскъдна информация. Ще има лишаване от домакинство, сигурено за повече от 3 мача. Сега не мога да ви кажа точно", добави Юрий Кучев.