Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич говори за първи път пред българските медии. Хърватският специалист взе участие в пресконференцията на "червените" на Националния стадион "Васил Левски".

Едно от първите неща, които Стипич направи, бе да отправи молба към журналистите. 

"Добре дошли на пресконференцията. Много съм щастлив да съм тук. Вече имам учител и уча български като уважение към вашата страна и този велик клуб. Поздрави на всички, които обичат ЦСКА. Аз съм хърватин. За мен е по-лесно на родния ми език, за да мога повече да говоря в детайли", започна Стипич на български език.

"Благодаря на ЦСКА, че показа доверие. Знам къде идвам - в отбор с големи цели. Благодаря на директорите. Нямам търпение да започна да работя с играчите, да усетя съблекалнята и да съм част от клуба", каза хърватинът.

"Най-важно е да имаме стабилност. Няма да е лесно. Наясно съм какво се очаква от мен. Надяваме се нещата да протекат по най-добрия начин. Ще дадем всичко от себе си", амбциран е Стипич.

"Бях запознат с презентацията за управлението на клуба. Водихме подробни разговори по темите. Дойдох, защото ЦСКА е голям клуб с множество фенове, които винаги стоят зад него. Усетих, че това е моето място и искам да съм част от ЦСКА", добави хърватинът с германски паспорт.

"Резултатите във футбола са всичко, останалото е романтика. Бих ви помолил като за начало да ни дадете спокойствие, да имаме търпение. Най-добрите решения се взимат, когато могат да се обмислят, не под натиск. Ще видите, че резултатите ще дойдат", добави Стипич.