Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов беше много афектиран и ядосан на футболистите си след победата с 2:1 над Арда. "Червените" допуснаха ранен гол, а през първото полувреме бяха неузнаваемо слаби. След почивката ЦСКА все пак надигра съперника и стигна до трите точки след голове на Жорди Кайседо и Брадли Мазику.

"Ще заявя ясно и категорично и на играчите, че такова поведение е непристойно за футболисти и отбор като ЦСКА. Ако това нещо се повтори, бъдете сигурни, че ще падат глави! Аз такова поведение не понасям и не толерирам. Те трябва да са наясно къде са, всеки мач трябва да оставят сърцата и душите си на терена. А такова скандално първо полувреме просто да забравят вече. Кой го е очаквал? Бяха подготвени по най-добрия начин по време на паузата за националните отбори, тогава получиха и почивка - и физически и психически. Недопустимо поведение", огорчен беше Младенов след мача от 15-ия кръг.

"През второто полувреме видяхме стила и играта ни. Не можем да ги делим полувремената, защото първото можеха да ни вкарат два-три гола за десет минути. И какво правим след това? Това е недопустимо поведение", продължи ядосаният специалист.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Не говорим за титуляри и резерви. Правим ротации в определени моменти. Искахме да спестим картоните на Амос Юга и Турицов, които имаха по четири жълти, но хората, които ги заместиха днес, не бяха на тяхната висота", обясни Младенов.

"Поведението не беше това, което трябваше да бъде. Първото полувреме ни липсваше агресивността, която показахме второто. Ние сме значително по-качественият отбор. Но не може да се уповаваме на това и да очакваме да победим с лекота. Футболистите трябва да знаят, че отборите се мобилизират и концентрират именно срещу ЦСКА", каза още легендата. 

"Варела вече е добре. Неговата смяна бе тактическа, за да запазим резултата и да усилим защитата. Той не го разбра, но ще го разбере. Всеки един трябва да играе на върха на възможностите във всеки един мач", добави Младенов.

"Поведението беше не такова, каквото трябваше да бъде. Ножът е опрял до кокала за определени футболисти. Защо да гоним някои? Има си хиляди начини да бъдат наказани. За представянето второто полувреме мога да им ръкопляскам. Но първото - не може по този начин, колко треньори си заминаха заради такова поведение? И моля ви, не говорете за кризи. Няма криза, просто стечение на обстоятелствата, всеки отбор губи точки. От десетия кръг говорите, че има кризи. Дайте да сравним миналите сезони колко точки имаше ЦСКА до десетия кръг. Продължаваме възходящо, да, програмата ни е убийствена, но трябва да се справим", каза още Стойчо Младенов на излизане от стадиона.

"Притеснявах се да не ни вкарат втори гол. При 0:1 бях сигурен, че ще обърнем резултата. Ядосвах се и се дразних преди почивката. Второто полувреме ми доставиха удоволствие, така трябва да се играе. Не може да идват на "Армията" и да са по-хитри от нас. Такива победи градят шампионски манталитет", подчерта легендата.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа