Шефът на българската треньорска школа Юри Николов също подкрепи Даниел Боримиров, който среща необяснима съпротива от граждани за идеята си да построи спортен комплекс.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

От няколко дни посредством медиите  сме свидетели на тотално отричане и противопоставяне на малка група граждани на квартал Бояна срещу изграждането на спортен комплекс от страна на Даниел Боримиров. Но всъщност срещу какво протестира тази група?

В условията на тежка икономическа криза спазвайки всички закони и разпоредби Боримиров инвестира средства (пари с доказан произход) в един спортен комплекс, който ще даде възможност на много хора от квартал Бояна и столицата да практикуват любимия си спорт.

Модерният функционален спортен  центърът ще даде възможност на деца и възрастни да играят и тренират тенис и футбол независимо от сезоните и капризите на времето. Всеки жител на столицата би бил щастлив да има в непосредствена близост спортен комплекс на европейско  топ ниво. Да, но не и за малката група от хора чиято единствена цел е отрицанието. На тези хора бих задал следните въпроси:

1. Вие против ли сте децата от квартал Бояна и столицата  да се занимават със спорт, който както всички знаем е най-добрата превенция срещу обездвижването и затлъстяване при подрастващите?

2. Наясно ли сте въобще колко важна е за децата, а и не само за децата е социалната функция на спорта. Работата в колектив, дисциплина и самодисциплина, постигане на определена цел в условия с ясни правила?

3. Разбирате ли, че заниманията със спорт са здраве  в една държава в която болните хора се увеличават всяка година?

Така че уважаеми „протестиращи“,  помислете добре преди да кажете НЕ, защото здравия разум казва ДА! ДА  на заниманията със спорт, ДА на здравето и  хармоничното физическо развитие на хората!

Нима не искате най-голямото богатство да бъдете здрави?

Една древна мъдрост гласи здравето не е всичко, но всичко останало без здравето е нищо!

Ако все още не сте размислили, направете го в името на по доброто бъдеще на Вас и децата Ви! Не се оставяйте да бъдете манипулирани от активисти с партийни амбиции. Защото партиите идват и си отиват, а направеното остава във времето.
Директор БТШФ: доц. Юри Николов