Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Вече трети ден светът на футбола коментира жеста на английския национал Джуд Белингам след гола му във вратата на Словакия, с който „трите лъва“ изравниха за 1:1 в петата минута на добавеното време на осминафинала от Евро 2024. Както е известно, англичаните се класираха за четвъртфиналите след успех с 2:1 след продължения.

След попадението си Белингам направи жест, при който имитира сграбчване за слабините, а в този момент гледаше към резервната скамейка на Словакия. Това беше разтълкувано като обида към съперника. Английският национал се оправда, че това е шега към негови приятели, намиращи се на трибуните на стадиона в Гелзенкорхен. Въпреки това УЕФА започна разследване срещу 21-годишния халф на Реал (Мадрид) заради неприлично поведение.

Сега обаче се появи видео доказателство, че Белингам е невинен и не е обидил словаците, тъй като и преди е правил същия жест към хора, намиращи се сред зрителите. Записът е от края на април и е от последното издание на Ел Класико. Тогава в добавеното време на мача англичанинът вкара победния гол за успеха на „белия балет“ с 3:2, а след това също се обръща към трибуните и имитира сграбчване за слабините.

Паметливи специалисти припомниха случай от 2019 г., когато треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне се хвана за чатала при победа на тима му с 2:0 над Ювентус в Шампионската лига. На реванша тогавашният нападател на „бианконерите“ Кристиано Роналдо вкара хеттрик и имитира жеста на аржентинския специалист. След това и двамата бяха глобени от УЕФА с по 17 000 паунда, но не бяха наказани с лишаване от права за един или повече срещи.