Испания и Англия проведоха последните си тренировки преди финала на Евро 2024 утре вечер от 22:00 часа на "Олимпиащадион" в Берлин.

"Ла Фурия" проведе своето занимание на базата си в градчето Аазен в югозападна Германия, а тя е на цели 737 километра от германската столица.

Халфът на Испания Педри получи контузия в началото на 1/4-финала на Евро 2024 срещу Германия и няма да може да играе. Въпреки това, футболистът на Барселона остана до своите съотборници за морална подкрепа. Той призна, че се чувства странно за това, че няма да може да играе на финала срещу Англия.

„Различно е, защото не мога нито да играя, нито дори да тренирам. Опитвам се да помагам на момчетата, като ги окуражавам във всеки един момент и им давам съвети. В предишния мач гледах от трибуните заедно с наказаните Карвахал и Льо Норман. Чувстваш се безпомощен, защото няма какво да направиш. Но аз съм сигурен, че сега всички те ще дадат всичко от себе си във финала. Хайде, направете ме еврошампион“, помоли се Педри на своите съотборници.

В същото време тимът на Гарет Саутгейт тренира на своята база, която се намира в град Бланкенхайн, разположен между Ерфурт и Йена. Финалът ще бъде втори пореден на Европейско първенство за Англия, който загуби с дузпи от Италия на „Уембли“ преди 3 години и сега иска да се реваншира на феновете си.