Капитанът на Англия Хари Кейн обясни, че при "трите лъва" цари добро настроение в навечерието на полуфинала на Евро 2024 срещу Нидерландия. Мачът е в сряда от 22:00 часа в Дортмунд. Кейн говори заедно с Гарет Саутгейт на пресконференцията преди двубоя. 

„Тези от нас с повечето опит знаят какво е да играеш за Англия на големи първенства. Колкото по-добре играем, толкова очакванията се увеличават и този път не е различно. Някои от нас ще използват напрежението като мотивация, други просто ще забравят за него и ще се фокусират върху задачите си. При всеки човек е различно. От гледна точка на отбора знаем какво е необходимо, за да успеем", каза Кейн. 

"Мачът ще е тежък, подготвили сме се", продължи нападателят на Англия. 

"Разполагаме с много футболисти, които са минали през много важни срещи на клубно и международно ниво. Крачка след крачка се приближаваме към нашата цел, разчитайки на опита ни. Намираме се на отлична позиция и имаме възможност да стигнем втори пореден полуфинал на европейско първенство“, каза Кейн. 

Голмайсторът на Байерн говори и за ролята си на терена: „Има случаи, в които Белингам и Фодън са в центъра, а аз се изтеглям встрани. Разбира се, че като централен нападател искаш да предоставиш възможно най-много пространства на включващите се напред полузащитници. Има и моменти, в които целта ти е да издърпаш защитниците на съперника в зони, в които те не искат. Следя как се развива срещата и се старая да се възползвам от възможностите. Срещу Нидерландия ще има случаи, в които ще трябва да съм на върха на нападението в наказателното поле, но ще има и такива, в които ще се връщам по-назад, за да затруднявам бранителите“.