Капитанът на Англия Хари Кейн стана най-добрият голмайстор в елиминационната фаза на европейските първенства. В 18-ата минута на полуфинала срещу Нидерландия на Евро 2024 нападателят изравни резултата с точен удар от дузпа.

За него това беше трети гол на Евро 2024 и общо 6-ти в директните елиминации на Европейско. Кейн изпревари Антоан Гризман, който има 5 гола за Франция в тази фаза. С 4 попадения са Нуно Гомеш, Герд Мюлер, Дитер Мюлер и Драган Джаич.

Освен това Кейн вече има общо 7 гола на европейски първенства и изпревари легендата на Англия Уейн Рууни в класацията за голмайсторите на "трите лъва", които обърнаха "лалетата" с 2:1 в края и се класираха за финала срещу Испания.

"Страхотно, удивително! Заслужаваме да сме на финал, защото се стараехме да сме на топ ниво във всички мачове. Оли Уоткинс беше готов да влезе и няма значение колко време играе. Важното е, че реши мача и ни изпрати на финала. Трябваше да проявим търпение и се радвам, че го направихме. Бяхме по-добрият отбор през първата част, а играта след почивката беше равностойна. Беше важно да запазя спокойствие при дузпата, защото никой не е застрахован от грешка. Щастлив съм, че сме на финал, но знаем, че ни чака тежък и труден мач срещу Испания. На един мач сме от това да напишем история", заяви Кейн след мача.