Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман изрази разочарованието си от загубата с 1:2 от Англия, която лиши "лалетата" от класиране на финала на Евро 2024. 

"Разочарован съм от резултата. Мачът започна много добре за нас и вкарахме. След това имахме проблеми в средата на терена. Джуд Белингам и Фил Фодън ни създадоха доста проблеми. Направихме промени, върнахме малко контрола и през последните 20 минути почувствахме, че ще продължим. Но този гол в края...", коментира Куман. 

"Уверен съм в бъдещето. Този отбор може повече и имаме още играчи в запас. Работихме добре заедно, развихме връзка и бяхме близо до финала. Гордея се с играчите", продължи селекционерът на Нидерландия.

"Игра добре. Беше опасен, вкара страхотен гол. Той винаги работи усилено. Щастлив съм, че го имам, очаква го страхотно бъдеще", каза Куман за 21-годишния Шави Симонс. 

"Англия се представи наистина добре, след като губеше с 0:1. Може би Испания играе страхотен футбол, с вълнуващи крила и стабилност отзад. Англия обаче е на финала, и макар Испания да играе на високо ниво, може би все пак Англия ще спечели. Защо не?", заключи нидерландският специалист.