Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Английският съдия Антъни Тейлър, който предизвика редица полемики заради решението си да не отсъди дузпа за Германия по време на четвъртфинала на Евро 2024 срещу Испания (1:2), е бил отпратен от УЕФА. Той вече се е прибрал на Острова и няма шансове да ръководи финала на шампионата, отбелязва „Дейли Мейл“.

Европейската футболна централа вчера обясни, че решението на Тейлър да не санкционира играта с ръка на Марк Кукурея след удар на Джамал Мусиала е правилно. В същото време стана ясно, че в Германия е започнала петиция с искане за преиграване на мача с Испания, подписана от над 300 000 човека.

Топфаворит за съдия на финала на 14 юли (неделя) е италианецът Даниеле Орсато, който свири четвъртфинала между Англия и Италия, спечелен от „трите лъва“ след дузпи. Припомняме, че Европейското първенство е последното в кариерата на 48-годишния италианец, който приключва кариерата си.

Втори в листата на кандидатите е полякът Шимон Марциняк, който беше рефер на финала на Мондиал 2022, когато Аржентина надви Франция с дузпи.