Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Килиан Мбапе вчера поднови тренировки с националния отбор на Франция и се очаква да вземе участие в днешния мач срещу Нидерландия от Група „D“ на Евро 2024.

25-годишната звезда на „петлите“ се появи на заниманието с предпазна маска, украсена като националното знаме на Франция. Както и известно, Мбапе се оказа със счупен нос след сблъсък с австрийския защитник Кевин Дансо при победата на тима си с 1:0 в понеделник.

Капитанът на френския национален отбор обаче не може да играе днес срещу Нидерландия с използваната вчера маска. Виновни за това са правилата на УЕФА относно за медицинската екипировка, която футболистите може за носят по време на мач.

„Медицинската екипировка (протектор за глава, маска за лице, наколенки, налакътници, шини и превръзки) трябва да бъдат в един цвят и върху тях не може да има национална, клубна или фабрична идентификация. Протекторите, които се носят на краката трябва да са с цвета на гащетата, а тези на ръцете да имат същия цвят като ръкавите на фланелките“, пише в правилника.

Френската футболна федерация трябва да осигури такава маска на Килиан Мбапе, която да отговаря на правилата на УЕФА за срещата срещу Нидерландия, която по програма трябва да започне тази вечер от 22:00 часа. Запознати твърдят, че необходимият протектор, който да покрива всички изисквания вече се подготвя и ще бъде предоставена на капитана на Франция за дербито с „лалетата“.