Краят на всеки май е време за абитуриентски балове. За вълнение, хубави и малко тъжни мигове. Всеки минал през класната стая няма как да не почувства емоция при последния училищен звънец, последните думи на любимия учител и последните общи срещи със съучениците. Твърди се, че след абитуриентския бал всяко момче или момиче поема по пътя на живота. Сбогом на безгрижното време в училище...

Всъщност, за двете дами отдавна не важи твърдението, че имат безгрижно време. Но пък са от малкото избрани да се докоснат до славата, която може да им даде художествената гимнастика.

От 1 до 12 само преди няколко дни брои една от най-красивите състезателки в индивидуалното ни направление – Петя Борисова. Грацията с личен треньор Николай Боев бе абитуриентка. Тя завърши частното училище „Увекинд” с немски език. На празника си събра момичетата от националния отбор индивидуално – Невяна Владинова, Катрин Тасева, Ерика Зафирова и Боряна Калейн. В деня на бала си Петя засенчи всички с дълга синьо-зелена рокля и дълга спусната коса.

На базата на „Раковски”, на която се подготвят националните отбори, имаше още една абитуриентка. Лаура Жан-Пиер Траатс. Най-чаровното и усмихнато момиче от ансамбъла също приключи с училището. Въпреки че отдавна се готви на индивидуален план в столичното 47-мо СОУ "Христо Г. Данов" Лаури е отличничка. За тези, които все още не знаят, родената на 13 декември 1998 година състезателка, е с татко холандец, но естествено, че се състезава за България. Вече доста пъти чаровната грация казва, че не е имало никакво колебание коя страна да представлява.

БЛИЦ пожелава много късмет, успехи и щастие по пътя на живота на Петя и Лаура. И естествено, много успехи в гимнастиката...
СТЕФАН  РАЛЧЕВ/БЛИЦ

ЛАУРА ТРААТС