СТЕФАН РАЛЧЕВ, ПРАТЕНИК НА БЛИЦ В ПЕСАРО

Ансамбълът на България по художествена гимнастика стана световен вицешампион! Момичетата на треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска завършиха на второ място в дебютното си световно първенство в Пезаро (Италия) с резултат – 36,950 точки, отстъпвайки само на световните шампионки от Русия.

„Сборная“ окупира върха с резултат в многобоя - 37,700 точки. Това е втора поредна титла за тима след Щутгарт 2015-та. Преди това отборът не бе ставал световен шампион при ансамблите от 2007 година. В този период Италия спечели три титли, Беларус – една и България също една (в измир 2014-та).

На трето място и бронзовите медали заслужи ансамбълът на Япония с резултат 36,650 точки.

Нашите в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Мадлен Радуканова и Теди Александрова, изиграха първото си съчетание на пет обръча по музиката на унгарския композитор Балаш Хаваси "Пролетен вятър" и получиха оценка 18,650 точки (10,000 за трудност и 8,650 за изпълнение).

За втората композиция на три топки и две въжета по музика от филма “Шерлок Холмс” нашите грации взеха 18,300 точки (също 10,000 за трудност и 8,300 за изпълнение).

На второ поредно световно първенство взимаме сребърен медал. В Щутгарт 2015-та "златните момичета" грабнаха среброто, оставайки зад Русия. Сега двата тима отново са на първите две места в крайното класиране.

В НЕДЕЛЯ ПРЕДСТОЯТ ФИНАЛИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ УРЕДИ. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИГРАЕ И НА ДВАТА ФИНАЛА И ЩЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ БОРИ ЗА ОЩЕ ДВА МЕДАЛА.

Изпълнението на пет обръча

Изпълнението на три топки и две въжета