Илиана Раева бе преизбрана за председател на федерацията по художествена гимнастика. Днес се проведе отчетно-изборно събрание, на което кандидатурата й бе единствена. За оставането й начело на най-успешния ни спорт в последните години гласуваха 43-ма делегати от 43 възможни клуба. На събранието присъства министърът на спорта Красен Кралев, както и заместникът му Асен Марков.

След преизбирането си Илиана Раева благодари на делегатите за доверието и призна: “Отсега нататък единственото, което ме интересува, е художествената гимнастика. Преди два дни отказах да бъда служебен министър на спорта”. Повод за думите й бе предложение, което Раева отказа преди два дни - да стане служебен министър на спорта.

Събранието гласува съставите на Управителния съвет, контролната и съдийската комисия. Всички ръководни органи на федерацията имат по 15 членове.

Една от мечтите на Раева е гимнастиката да има собствена база за подготовка. Тя добави, че е имала подкрепата на премиера Бойко Борисов и се надява спортът да не загуби възможността за свой дом, каквито и политически промени да настъпят. Новият състезателен сезон, новият състав на ансамбъла при жените, подобрението на методиката на работа в клубовете са някои от акцентите, които бяха поставени и анализирани по време на Общото събрание на федерацията.