Събота сутринта. Обичайно за повечето хора това е почивен ден. За някои спортисти не е. Особено за състезателките по художествена гимнастика. 09:00 часа. Зала „Раковски”. Треньорът на новия ансамбъл Весела Димитрова вече дава указания. Помощникът й Михаела Маевска – също. Заедно с тях са хореографите Маргарита Будинова и Светлин Димитров. Всеки си знае мястото и задачите.

Симона Дянкова, Ели Бинева, Теди Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс тренират на пълни обороти. С тях са и трите резерви – Мадлен Сергеева, Стефани Кирякова и Камелия Стоилова. Това, че на този етап точно те са резерви, все още нищо не означава. Отборът е съставен от осем равностойни момичета и във всеки един момент може да има промяна. Просто всички са прекалено добри.

Новият ансамбъл се готви за дебюта си. Той е на традиционното Гран при на Москва, което е в началото на годината. Този път състезанието е в периода (15-20 февруари). Нашите момичета ще започнат да играят от петък (17 февруари). Пътуват за Москва в сряда (15 февурари).

„Хубави ръце! Изпъни ги до края. Хвърли обръча високо”. Весела Димитрова не спира да дава указания на момичетата по време на повторенията на различните елементи от съчетанията. Треньорката често стъпва на килима и хваща уредите, за да покаже какво точно има предвид. Плътно до нея е и Маргарита Будинова, която показва танцувалните движения, с които съчетанията стават завършени и придобиват красив вид. Следва още едно и още едно повторение. Така докато всичко стане идеално.

На въпрос, Симона, ще вземете ли медал в Москва, капитанката Симона Дянкова се усмихна и каза: "Отиваме да си изиграем съчетанията без грешки. Първо състезание ни е, но всички имаме опит. Вече ни се играе, изгаряме от желание да се покажем пред съдиите и публиката. И на медалите ще им дойде времето (смее се).

Към Москва потегля Невяна Владинова за участие в индивидуалната надпревара, както и Боряна Калейн и Елизабет Йовчева, които ще играят на съпътстващия турнир „Алина Къп”. Ансамбъл девойки също ще участва на съпътстващия турнир.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ