Треньорът на новия ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова е готова с избора си на състав. На 18 юли миналата година отборът започна лагер на базата на „Раковски”. Тогава специалистката стартира с 12 момичета. От тях съвсем до скоро останаха 9 – отпаднаха Кристи Попова, Мариета Иванова и Йоана Пенева.

Снежана Дечева обаче се отказа и така бройката бе намалена на 8. Според информация на БЛИЦ това ще бъдат състезателките, които ще бъдат на разположение на Весела Димитрова за по-дълъг период от време. Идеята на треньорката е да използва по-широк състав заради дългия предстоящ нов олимпийски период до Токио 2020.

Ясни са и титулярките за първото състезание – Гран при на Москва в средата на месец февруари. Това са Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теодора Александрова. Заедно с тях остават Мадлен Сергеева, Камелия Стоилова и Стефани Кирякова.

Първото контролно състезание на новия ансамбъл е на 25 януари (сряда) от 11:00 часа на базата на „Раковски”. Ще бъдат показани съчетанията на пет обръча по музика на унгарския композитор Балаш Хаваси „Пролетен вятър) и на 3 топки и 2 въжета по музика от саундтрака на филма „Шерлок Холмс”.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Състав на ансамбъла:

1.Симона Дянкова - Чар ДКС (Варна) (капитан)

2.Елена Бинева - Левски

3.Теодора Александрова – Левски

4.Лаура Траатс - Левски Триадица

5.Мадлен Радуканова - Левски Триадица

6.Мадлен Сергеева - Грация Мебел стил (Варна)

7.Камелия Стоилова - Левски Илиана

8.Стефани Кирякова - Черноморец (Бургас)