Приятна изненада получиха състезателките по художествена гимнастика на България при прибирането си в понеделник вечерта в София. Както е известно, Невяна Владинова спечели бронзов медал на топка, а ансамбълът завоюва сребърен медал в многобоя и бронзов във финалите на три топки и две въжета.

Всяко едно от момичетата получи книгата „Изкуството на победата“ от един от спонсорите на федерацията по художествена гимнастика. Това е автобиографията на създателя на Nike. Невероятна история за късмета, упоритостта, знанията и уменията и вълшебната алхимия на няколко ексцентрични личности, които се обединяват, за да създадат гигантския спортен концерн.

„Познавам Фил Найт, откакто бях малък, но не го познавах истински, докато не отворих тази прекрасна, изумителна, задушевна книга. Същото важи и за Nike. Носех екипа им с гордост, но не си давах сметка за невероятната сага от иновации, оцеляване и триумф, която стои зад всяко лого. Откровени, забавни, изпълнени с напрежение, литературни – това са мемоари за хората, които обичат спорта, но преди всичко за тези, които обичат мемоари”, пише великият тенисист Андре Агаси за книгата.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ