След учудващата атака на Нешка Робева срещу Илиана Раева след общото събрание на 19 ноември даваме думата и на настощия председател на федерацията. Илиана Раева бе преизбрана с пълно мнозинство 43 гласа от 43 клуба в страната. Делегатите не гласуваха доверие на Нешка Робева и тя остана извън Управителния съвет.

"Чувам, че Нешка Робева е казала, че е присъствала не на общо събрание, а на овче събрание. Аз ще й отвърна така - щом е била на овче събрание, значи овцете демонстрираха уникален вълчи нрав и не я допуснаха до Управителния съвет, за да продължава да слага прът в развитието на художествената гимнастика", каза Илиана Раева пред БЛИЦ.

"Нешка Робева не може да си намери място от яд, че ансамбълът спечели медал от Олимпиадата, а само преди няколко дни направихме уникален бенефис на световно ниво. Бенефис, който докосна сърцата на хората и ще се помни цял живот. Подобно професионално нещо в България никога не е правено. Някои хора могат само да си мечтаят за подобен бенефис. А само няколко дни по-късно 43 клуба от 43 възможни гласуваха за мен да продължа да бъда начело на федерацията. И още нещо, за което писахте - Нешка стана и по време на събранието каза, че иска да бъде избрана в Управителния съвет, макар вечно да бъде на контра. След като получи изключително малко гласове и не бе избрана в УС, стана и си тръгна. На излизане каза: "Илиана, аз съм с теб"...", допълни Илиана Раева.

Част от полемиката между двете бе породена от желанието на Илиана Раева, което бе подкрепено от всички на общото събрание, индивидуалните ни състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева да водят централизирана подготовка на базата на "Раковски". Двете досега бяха предимно на "Герена", където Нешка Робева каза, че тренират с нейна помощ от сутрин до вечер. В изказването й обаче изолирана остана личната треньорка на Невяна и Катрин - Бранимира Маркова.

"Знаете ли, че Нешка Робева като представител на клуб Левски не посочи в нито една комисия треньорката на най-добрата ни индивидуална състезателка Невяна Владинова - Бранимира Маркова. Това нормално ли е?! Повече не желая да влизам в полемики с Нешка Робева - "НЕГОВО Е ОТМЪЩЕНИЕТО И МЪЗДОВЪЗДАЯНИЕТО", а не мое. Ние имаме начертан път за развитие на художествената гимнастика, който ще следваме с усмивка и желание. Досега постигнахме много, но от тук нататък ще направим всичко възможно да имаме още повече успехи. Няма да позволим на никого да пречи най-успешният ни спорт да се развива и да продължи да носи радост на хилядите ни почитатели", завърши Илиана Раева.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ