Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева е една от номинираните за модна икона на България. В списъка са 10 стилни и красиви дами, сред които актрисата Йоана Буковска, тенис звездата Цветана Пиронкова и красавицата Михаела Филева. От известно време Илиана Раева използва услугите на личен стилист - Марина Петкова, която се грижи за стайлинга й. Именно тя е причина за невероятния начин, по който изглеждаше Илиана Раева на бенефиса на ансамбъла на 17 ноември. Тогава 

"Благодаря за високата оценка на Академията за мода да бъда включена сред 10-те модни икони на България за 2016 година. Благодаря на стилистката, на която ползвам ценните съвети. Външният вид не е най-важното в живота на човек, но отношението към дрехата е изкуство! То е задължителното важно допълнение към личността ни и често пъти прави контакта на хората с нас по-лесен, а усещането за нас по-ясно", написа Илиана Раева в личния си профил във "Фейсбук".

Гала-спектакълът и церемонията по награждаването ще бъдат на 14 декември в 12:00 часа във Витоша Парк хотел. БГ модна икона се организира за 8-ма поредна година от Академията за мода.