Министърът на спорта професор Даниела Дашева посети базата на „Раковски”, за да види как върви подготовката на националните отбори по художествена гимнастика. Професор Дашева бе посрещната с огромна орхидея, която й бе подарена от капитана на ансамбъла Симона Дянкова.

Председателят на федерацията Илиана Раева посрещна министъра и я запозна отблизо с ежедневната работа. Професор Дашева бе очарована от работата на треньорите и състезателките и прекара повече от един час в залата. Тя поздрави Илиана Раева и треньорите за това, което видя за няколко часа на „Раковски”. Министърът изненада с изключителните си познания за момичетата – ансамбъла и индивидуалното. Дори навлезе в детайлни подробности относно физическите данни на част от състезателките. Това не е случайно, след като от 2006 година е професор по Теория и методика на спортната тренировка. Преди да напусне залата професор Дашева още веднъж се обърна към председателя на федерацията с пожелания за успех. И допълни, че не й се тръгва, тъй като е пленена от работата на гимнастичките.

На срещата присъства и директорът на дирекция елитен спорт на министерството на спорта Тони Боева, която също получи красива орхидея от капитана на националния отбор индивидуално Невяна Владинова.

Преди официалните срещи, които бяха в късния следобед, Илиана Раева събра абсолютно всички треньори и състезателки на обстоен анализ. Поводът бе първото състезание за сезона – Гран при в Москва. „В началото ги поздравих за доброто представяне. След това обаче обърнахме внимание на абсолютно всичко, което се случи в Москва. Къде трябва още да работим, какво да подобрим и как да продължим да се развиваме за следващите състезания”, коментира Илиана Раева.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ