23 февруари (четвъртък). Днес. На базата на Раковски е повод да се празнува. Красивата Невяна Владинова има рожден ден. Все още може спокойно да споменаваме годините й. Става на 23. Капитанката на националния отбор индивидуално вече е фактор в световната гимнастика. Така я определи главният мениджър на отбора Бранимира Маркова.

Всеки рожден ден на "Раковски" се превръща в мини празник преди и по време на тренировките. Особено преди началото на заниманията. Така бе и днес. Всички състезателки посрещнаха Неви с цветя и музикален съпровод. Звукът от отваряне на кутии бонбони и лакомства е най-любим на момичетата. Въпреки че всички спазват специален хранителен режим не са на извънредно строга диета. Могат да "прегрешат" с няколко бонбона и парче торта. А днес торти имаше в изобилие. Някои от тях домашно и вкусно приготвени.

Кухнята, в която вече бе приготвено специалното обедно меню за състезателките, бе превърната в стая за цветя. Огромна и красива саксия веднага привлича погледа. Подаръци и... отново лакомства донесоха най-радостните мигове на рожденичката. Естествено, и стотиците пожелания. Първо от най-близките - семейството и любимата й сестра, както и от многобройните фенове. 

Всичко обаче продължава в съвсем нормален ритъм. Тренировката на базата на "Раковски" е обичайна. Както всеки ден. Неви тренира отделните елементи и подобрява съчетанията си. Не е в почивка, за да празнува. Нито ще вдига голям купон, тъй като и утре е на тренировка. Ето защо ежедневието на състезателките по художествена гимнастика не е никак лесно. Рождените дни или другите празници минават между многобройните тренировки и залата.

Честит рожден ден, Неви. Пожелаваме ти много здраве, късмет и много успехи. И този сезон ще продължим с нашето запазено "смажи ги с Булерията"...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ