Първото издание на международния турнир „Златна купа Локомотив София“ и приз „Илиана Раева“ ще бъде от най-висока класа. Потвърждение е интересът от клубове от почти цяла Европа, които вече са се записали за участие.

Един от първите клубове, които изпрати сигурна заявка, е силният Локомотив (Москва). След това се записаха и децата от клуб GTVH от Холандия. Ето и следващите вече потвърдили участие – „Менсулу“ (Казахстан), Слобода (Тузла) от Босна и Херцеговина, два клуба от Белгия, руският "Озеры", клуб дори от далечна Ирландия, Астана (Казахстан) и други.

Президентът на клуб Локомотив (София) Катрин Велкова, която е в основата на организацията, вече планира и най-малките детайли. Световната шампионка с ансамбъла от Монпелие 2011 година се е погрижила за треньорите и съдиите – ще бъде избран най-елегантен треньор и най-елегантен съдия...

„Искаме всичко да бъде организирано както трябва. Благодаря на тези клубове, които до момента изпратиха заявки, че ще участват. Повечето са от чужбина, което много ме радва. Очаквам още клубове да се запишат. До момента имам записани повече от 400 деца! Дано има и повече клубове от България, които да ни уважат с присъствието си“, каза Катрин Велкова пред екипа ни.

Друга от изненадите ще е свързана със златните момичета от доскорошния ансамбъл. Вече стана ясно, че Катрин Велкова е основен организатор и двигател на цялото събитие. Християна Тодорова почти сигурно ще влезе в ролята на един от водещите съдии в турнира. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова също ще присъстват. Любомира като треньор на деца от клуб „Левски-Илиана“. Останалите подготвят любопитна изненада, която гостите на турнира ще видят на 21-ви и 22 октомври в малката зала на „Арена Армеец“. „Няма да издаваме изненадата, но съм поканила моите бивши съотборнички от ансамбъла. Ще останете приятно впечатлени от това, което готвим“, разказа още Катрин Велкова.

Естествено, в центъра на събитията, ще бъдат малките и по-големи състезателки. Най-малките деца от клуб Локомотив София репетират усилено танци, за да се изявят пред публика. Всяко дете от клуба ще получи шанс за изява. По-големите пък продължават да учат съчетанията си, с които ще участват в надпреварата. Катрин Велкова се е погрижила и за наличието на медали, грамоти и подаръци за участващите. Както и за красивата визия на залата, за която ще се погрижи Бутик за цветя NV Flowers.

„Не на последно място благодаря на Росина Атанасова от федерацията по гимнастика, която успява да съдейства при издаването на визи за клубовете от Казахстан“, каза Катрин Велкова.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ