Световната шампионка от Монпелие 2011 година с ансамбъла на България Катрин Велкова организира първи международен турнир по художествена гимнастика „Златна купа Локомотив“ и приз „Илиана Раева“. Катрин е председател на клуб „Локомотив София“, на който положи основите и вече обучава десетки подрастващи. Надпреварата ще се състои на 21/22 октомври в малката зала „Арена Армеец“.

„Благодаря на председателя на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева за съгласието й да учредя приз на нейно име. Тя е състезател от златното поколение гимнастички, оставили дълбока диря в съзнанието и сърцата на поколенията. Както и треньорът, върнал вярата, силата и успехите в българската художествена гимнастика през последните години.

Тя ме изгради като състезател и личност, предаде ми своите знания и умения, които на свой ред аз предавам на моите гимнастички. Радвам се, че бях част от нейния златен ансамбъл.

С този приз аз й благодаря за всички преживявания, незабравими моменти и огромните усилия положени за нас през годините! Състезанието се организира с цел изява на малки и големи гимнастички и популяризирането на художествената гимнастика като един от най-красивите и изящни спортове. Надяваме се на вашата подкрепа. Децата имат нужда от изява, те са бъдещето...

С уважение
Председател на СКХГ“Локомотив“
Катрин Велкова

Очаквайте в следващите дни още подробности за турнира, както и колко отбора от България и Европа ще вземат участие. До този момент интересът е повече от сериозен, като има записали се клубове от Русия, Белгия, Босна и Херцеговина, Казахстан, Холандия и други.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ