Катрин Тасева се класира за четирите финала на Световната купа по художествена гимнастика в Песаро (Италия), а Невяна Владинова - на два (топка и лента). Чаровната Катрин завърши четвърта в многобоя с 67.100 точки. В състезанията днес взе 16.950 на бухалки и 16.150 на лента.

Владинова получи 15.950 за изключително трудните си бухалки и 17.200 за лентата, а със сбор от 66.000 точки остана шеста в крайното класиране.

Номер 1 в многобоя е Александра Солдатова (Русия) 73.100 точки, следвана от сънародничката си Дина Аверина и Катсярина Халкина (Беларус), а Лаура Дзенг (САЩ) също е пред двете ни момичета.

Страхотното представяне на индивидуалните ни състезателки продължава. За първи път имаме две момичета в Топ 6 на турнир от Световната купа. Катрин Тасева прави изключително начало на сезона при положение, че е с нови композиции и трябва още време, за да ги отработи. Медалът й в Киев и представянето й в Песаро само доказва, че има сериозен напредък в представянето й.

За изключителната работа на националния отбор инвидивулно основна заслуга има главният мениджър Бранимира Маркова, помощничката й Силвия Стойнева, както и хореографите Гоча Будагашвили, Светлин Димитров, Маргарита Будинова и Елица Павликенова.