Тренировъчната база на „Раковски” се превръща в сладкарска къща от няколко месеца насам. Традиция е всяка състезателка или ансамбъл да черпят за спечелени медали. А напоследък всеки уикенд българските състезателки не пропускат да завоюват отличия на турнири.

През изминалите почивни дни се проведе Световната купа в Ташкент (Узбекистан). Нашата делегация се върна със 7 медала! Ансамбълът с треньор Весела Димитрова спечели три – сребърен в многобоя, златен в съчетанието с три топки и две въжета и сребърен на пет обръча.

Красивата Катрин Тасева спечели също три медала – бронз в многобоя, сребро на бухалки и бронз на топка. Боряна Калейн добави колекцията с бронзов медал на бухалки в дебютното си участие в турнир от Световната купа.

Днес Катя почерпи за медалите. Първата, която я поздрави, бе най-добрата й приятелка Невяна Владинова. Тя пропусна състезанието в Ташкент, но във вторник заминава за Баку. Бранимира Маркова посрещна медалистките от отбора си и не скри радостта от успехите. Специално, за да поздрави момичетата, бе дошла и вицепрезидентът Мария Петрова.

Всички хапнаха сладки лакомства, след което тренировъчният ден продължи. Този път Катрин (за уникалните й способности - ТУК) се отърва от ангажимента да приготви домашно вкусна торта заради сгъстената програма от състезания. В първия по-спокоен ден обаче момичетата очакват Катя да се развихри и отново да влезе в ролята на Мастър шеф Тасева.

“Не съм очаквала въобще да взема медал и то в многобоя. Излязох да си изиграя съчетанията, така както са поставени, да се хвърля с максимална сила и да дам всичко от себе си”, каза Катрин при завръщането си в София. “Преборих конкуренцията със стабилна игра. Първият ден допуснах грешка на обръчите, но явно не беше много фатална. Следващите три съчетания ги изиграх доста стабилно и те ми осигуриха бронзов медал”, допълни тя.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ