Златното момиче в художествената ни гимнастика Невяна Владинова от днес официално стана част от Отбора на надеждата. Шампионката е посланик на тима за 2017 година, а на представянето й обяви, че в следващите дни ще покани момчетата в залата, като ще им проведе и специална тренировка. 

„За мен е огромна чест да бъда част от Отбора на надеждата. Само да отмине Световната купа по художествена гимнастика в София и ще организирам среща в залата, за да им покажа и други уреди освен топката. Ще им бъде интересно и забавно със сигурност. Това, което се прави за тях и реализацията им в обществото е похвално. С каквото мога винаги ще им помагам от цялото си сърце”, сподели Невяна Владинова. 

Освен нея и режисьора Ники Илиев ще бъде посланик на Отбора на надеждата, като в следващите дни момчетата ще посетят филмовия център в кв. Бояна, където Илиев снима поредната си продукция. „Винаги се отзовавам на подобни благотворителни инициативи. Още в началото, когато бях поканен за посланик видях, че не се мисли само за днес и утре, а за години напред. Целият отбор ще бъде в Киноцентъра, за да видят процеса на заснемане на филм. Камери, декори, всичко. Даже ще се включа и в някоя от тренировките преди Европейското първенство”, обеща Илиев. 

Отбора на надеждата ще участва на предстоящия Европейски стрийт футбол фестивал за хора в неравностойно положение, който ще се проведе в София от 25 до 28 май. Събитията ще се случват пред Княжеска градина (пространството около паметника на Съветската армия в столицата). Освен трите български тима за надпреварата пристигат отбори от Северна Ирландия, Литва, Румъния, Австрия, Финландия, Гърция, Италия и Унгария. 

Футболистите от Отбора на надеждата от днес имат и нов треньор. Кирил Кюлев беше представен пред журналистите, който ще работи с тях в следващите седмици. 

Футболният отбор за шеста поредна година ще представя България на световното първенство за хора в неравностойно положение Homeless World Cup. Тази година шампионатът ще се проведе от 29 август до 5 септември в Осло, Норвегия.