Спечелилата преди два дни златен медал на Световната купа по художествена гимнастика в Баку Невяна Владинова си има нова мечта - да стане синоптичка. В студиото на "Денят започва" по БНТ Неви направи крачка към осъществяването й, като представи прогнозата за времето заедно с Павлета Терзиева - ТУК.

Тази й изява пък върна спомените на нейната майка Веселина Владинова, която разказа, как Неви е била ощетявана в училище по някои от предметите, включително и география. "Тези дни думите идват трудно, даже никак. Помислих си, та аз съм средно интелигентен човек, а не мога да напиша една дума! Прекрасни хора, познати и непознати, фенове пишат за успеха на Неви. Изразяват чувства, емоции, радост. Към нас се излива толкова любов, а аз като в безтегловност. Успявам тук - там да напиша по едно „Благодаря“ и това е. А искам толкова много, искам да върна тази любов към хората, да им покажа колко се радвам, колко безценно е за мен точно тяхното отношение. Само чета, гледам, плача, после се усмихвам и главата празна", сподели майката на грацията.

"Днес гледайки Неви в БНТ, когато водещият спомена как синоптиците, освен че са красиви са завършили и география, някак си ме връхлетяха спомени. Когато Неви беше в седми клас, посещавайки редовно училище и тренирайки по цял ден, в края на учебната година по два от предметите госпожите й казаха „Ще ти оставим ниска оценка не защото не знаеш, а защото не си била в часовете, ходейки на състезания“. Тя не се примири с това и ги убеди, че може да научи цял учебник за ден-два. Но друга ми е мисълта. Единият предмет беше география. Тогава аз я успокоявах, казвайки й, че тя учи географията в движение - обикаляйки света, и то доста често нощувайки в домовете на деца от местните страни тя опознава бит, култура и традиции. Да, тя понякога не споделя много, но ще дам пример с първото си връщане от Япония. Всички се бяхме събрали в хола и гледахме в захлас видео на японски дом. Така, че кой ако не Неви ще ви разкаже за времето в Бразилия", добави Веселина Владинова.

Още от гостуването на Владинова в БНТ - ТУК!

Не забравяйте, че от 5 май започва Световната купа, в която ще ни представят ансамбълът, Невяна Владинова и Катрин Тасева. Купете си билети - ТУК, за да подкрепим грациите.