Ансамбълът по художествена гимнастика се прибра от Световната купа в Баку, на която спечели златен медал в многобоя, сребърен на 3 топки и 2 въжета, както и бронзов на пет обръча. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска за поредна седмица се върнаха с отличия, а на летището ги посрещнаха най-близките. Част от посрещачите бяха и две от момичетата от ансамбъла, които не пътуваха до Баку – Камелия Стоилова и Мадлен Сергеева. От столицата на Азербайджан с три медала пристигнаха Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Мадлен Радуканова и Теди Александрова.

Елена Бинева за поредно състезание имаше здравословен проблем, но и този път се справи и помогна на отбора. Този път тя бе с температура, а преди това игра с тежка контузия на крака и лонгета на дясната ръка вследствие счупени костици на китката. "Явно тези неща ми носят късмет", каза Ели, след което с усмивка добави: "Дано нещата продължат по този начин. Нямаме търпение да играем пред наша публика".

С ансамбъла пристигна и Невяна Владинова. Красивата грация спечели първи медал в многобоя – бронзов. Освен това обаче тя се окичи със злато на лента и още един бронз – на топка.

“Още ми е малко трудно да повярвам какво се случи, всичко още ми е като сън. Спечелих първия си медал в многобоя, а златото на лента беше черешката на тортата. Състезанието беше тежко, тръгнах по-колебливо първия ден. След това направихме анализ и всичко свърши добре”, каза Невяна Владинова.

“Много обичам да играя пред родна публика, голямо удоволствие ми е и чакам с нетърпение нашата Световна купа”, добави плевенчанката, която ще ни представя на Световната купа в София в края на седмицата.

На въпрос, какво си каза с рускинята Александра Солдатова, с която се снимаха малко след състезанията в Баку, Неви каза: “Извън залата всички сме приятелки. Дали рускините не са толкова страшни в момента?! В никакъв случай не са за подценяване.”

Не забравяйте, че от 5 май започва Световната купа, в която ще ни представят ансамбълът, Невяна Владинова и Катрин Тасева. Купете си билети - ТУК, за да подкрепим грациите.