Два дни след премиерата на книгата "Златните 8" феновете на "златните момичета" продължават да се вълнуват. Десетки благодарности и позитивни отзиви изпращат на всички състезателки, които спечелиха толкова много през годините. Хората се радват на най-обичания български отбор. Наред с това в социалните мрежи се задава въпрос: "Защо Цветелина Стоянова" не е била на събитието?", "Защо не е била поканена?".

Аз като автор и съорганизатор заедно с издателство "Сиела" имам право и задължение да отговоря. Цветелина Стоянова БЕШЕ ПОКАНЕНА ЛИЧНО ОТ МЕН в писмен вид. Както и всяко едно от момичетата. Днес светът е Фейсбук и Инстаграм и комуникирахме в тези социални мрежи. Не се видях с нито една, за да я поканя лично. НЯМАШЕ специални покани за нито една от гимнастичките. Единствената покана бе дадена на Илиана Раева. Нито Илиана Раева, нито момичетата, имаха право, задължение и отговорност да канят някого, защото това беше мое събитие и те не бяха ангажирани организационно с него.

За всяко момиче имаше макар и скромен, но подарък от сърце. Такъв беше приготвен и за ЦВЕТИ СТОЯНОВА. Все още е в мен. Всъщност, на всички събития, на които златният ансамбъл е канен, е имало награди или подаръци и за Цвети. Не знам каква е съдбата им. Всъщност, знам, но не е моя работа да казвам къде са тези награди и подаръци или отличия. Спомням си, че час преди бенефиса на 17 ноември имаше приготвен медал от един от спонсорите за чаровната ни състезателка, но остана неполучен, защото тя не бе на награждаването.

Аз продължавам да ценя всичко, което Цвети Стоянова направи за този отбор. Тя беше истински боец, който красеше килима. Друг път и в друго време ще стане ясно кой кога е бил приятел, кой какво е правил (и е бил молен да направи) и къде е ходил в едни други моменти. Истината се знае, но все още "гнилите" имат чест и достойнство да не я разкриват, защото я уважават...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

PS - Момичетата донесоха на Цвети Стоянова медал от Европейското в Холон заедно с плюшена играчка. Лекарите им забраниха да й го дават, защото се страхуваха как ще реагира.

Това е подаръкът, който с любов приготвихме и за Цвети Стоянова

А това е медал за Цвети преди бенефиса, който видях, че беше приготвен за нея и остана в кошница на земята