Абсолютната световна и европейска шампионка, както и медалистка от Олимпиадата – Християна Тодорова, ще дебютира като международен съдия на турнира по художествена гимнастика в Портимао (Португалия). От тази година надпреварата отново е част от серията Световна купа, но с втори по сила ранг – на Чалъндж турнир. Четирите най-високо категоризирани Световни купи вече минаха – Пезаро, Ташкент, Баку и София. От началото на годината Хриси е международен съдия, след като издържа перфектно изпитите. След това започна да трупа опит на турнири в България и така вече е пред съдийстване на п ървия си международен турнир.

В Портимао участие ще вземат две българки – Ерика Зафирова и Боряна Калейн. Ерика е в група „А”, в която има сериозна конкуренция. В нея са двете рускини Юлия Бравикова и Екатерина Селезнева, както и Никол Зелихман (Израел). В група „В” е Боряна Калейн, в която е Настася Дженералова (САЩ).

От ансамблите прави впечатление присъствието на силните тимове на Русия, Испания и Италия. И трите пропуснаха Световната купа в София преди няколко дни.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ