Успешното представяне на българските състезателки по художествена гимнастика на Световната купа в София завърши с емоционално събитие. В края на състезанието в неделя на килима излезе най-успешната треньорка на новото хилядолетие – Ина Ананиева. Специалистката изведе „златните момичета” до абсолютна световна титла в Измир през 2014 година и бронзов медал в Рио де Жанейро миналото лято. След Олимпиадата Ананиева прекрати кариерата си, тъй като в началото на юли очаква бебе. Федерацията по художествена гимнастика и председателят Илиана Раева бяха организирали мини изпращане на Ина по повод оттеглянето й от треньорска дейност поне на този етап.

„Прекрасна Ина, дами и господа, страхотно удоволствие и вълнение е за мен за пореден път да кажа коя е Ина Ананиева. Тя е безкрайно трудолюбиво момиче, прекрасен човек, най-успешната треньорка в новото хилядолетие. Тя научи своите момичета как да защитават българското знаме, навън, тук и по целия свят. Бъди жива и здрава, бъди до нас. Обичаме те, Ина“, каза емоционално Илиана Раева и успя разчувства Ина.

„Мислех, че скоро няма да плача. Благодаря на феновете, които пълнят залата за поредна година. Пълните залата, за да подкрепите нашите момичета. Благодаря ви. Искам да поздравя момичетата в индивидуалното направление за подвига, който правят. Поздравявам ансамбъла за блестящия старт от началото на годината. И искам вашите аплодисменти за госпожа Раева за всичко, което прави за развитието на художествената ни гимнастика“, каза Ина Ананиева през сълзи.

Последваха още по-трогателни моменти. Любимите „златни момичета” на България – Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова (б.р. – Любомира Казанова бе болна), излязоха и прегърнаха Ина, поднасяйки й огромни букети с цветя. Такива треньорката получи от Илиана Раева, Мария Гигова, настоящия ансамбъл, както и от ансамбъл-девойки.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ