Любомира Казанова ще се доказва на още едно поприще. След като в рамките на два месеца миналата година се превърна в герой за ансамбъла по художествена гимнастика и спаси всички, сега тръгва по пътя на съдиите.

Златната Буба ще съдийства за първи път на предстоящия през уикенда традиционен турнир "Руми и Албена" във Варна. Героят на гимнастиката ни от 2016 година вече е в морската ни столица и очаква първата си изява на съдийската маса.

След като в края на ноември обяви, че спира с гимнастиката, Любомира не остана дълго без ангажименти. Ина Ананиева веднага я покани да стане треньор в клуб "Левски-Илиана". Така 20-годишната вече треньорка от няколко месеца подготвя следващото поколение гимнастички на "Герена". Междувременно обаче иска да се развива и в съдийството.

В деня, в който Любомира се отаказа от ансамбъла - това беше за нея ГЕРОЯТ, КОЙТО СМАЯ СВЕТА

Преди няколко дни Любомира стана част от кампанията "Живей активно". Тя се присъедини към известни спортни личности - Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Владимир Николов, Евгени Иванов-Пушката, Тити Папазов и други, които от години се опитват да запалят младото поколение към спорта. 

Тази година инициативите ще се проведат в 3 града в България – София, Пловдив и Варна, където големите купони ще са съответно на 18 юни, 16 юли и 17 септември. За първи път тази година кампанията ще бъде не в един ден, а по цял месец, през който на определени места хората ще могат да спортуват безплатно или да получат повече информация за балансираното хранене.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ