Златната Любомира Казанова днес бе част от съдийски курс, който се провежда по инициатива на федерацията по художествена гимнастика. След като прекрати кариерата си в края на миналата година, Бубето прие поканата на Ина Ананиева и вече е треньор в клуб Левски-Илиана.

Състезателката, която спаси отбора на Европейското в Израел и Олимпиадата миналата година, трупа знания и опит и в съдийската сфера. Както е известно, през следващите четири години, до Олимпиадата в Токио, художествената гимнастика е с нов правилник. Във връзка с това е и курсът за съдии, който ще разпредели съдиите в три групи - Елит, А и Б категории.

Наблюдатели на курса бяха председателят на съдийската комисия към родната федерация Даниела Велчева, Светлана Коюмджиева и Наташа Койчева. Лектори на курса бяха вицепрезидентът на федерацията Мария Петрова и директорът на националните отбори Деспа Каталиева.

Комисия в състав Даниела Велчева, Наташа Койчева, Силвия Стойнева, Силвия Митева и Мария Гатева ще оценяват работата на съдиите и ще ги подредят в съответните категории.