ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Милан поднесе изненада и унижи като гост Наполи с 4:0 на стадион „Диего Армандо Марадона“ в дербито от 28-ия кръг на италианската Серия "А". Рафаел Леао (17, 59), Браим Диас (25) и Алексис Салемакерс (67) вкараха головете за убедителния успех на "росонерите". Двата тима ще се срещнат и на 1/4-финалите в Шампионската лига.

Първият точен удар дойде още в третата минута, когато Алекс Мерет трябваше да се намеси при удра на Браим Диас. Джовани Симеоне отговори с шут за Наполи, но топката прелетя над вратата.

В 17-а минута гостите смълчаха трибуните след великолепна индивидуална техника и пас на Браим Диас към Рафаел Леао, който прехвърли Мерет за 0:1 с първия си гол за "росонерите" от 14 януари насам. Три минути по-късно Станислав Лоботка стреля от разстояние, но Майк Менян успя да избие удара.

В 25-ата минута Исмаел Бенасер центрира в наказателното поле, където Ким Мин-Жае се опита да изчисти топката, но тя отиде при Диас. Испанецът финтира Руи и нанесе удар, при който топката рикошира в Мин-Жае и влетя в мрежата за 0:2.

Две минути преди края на първата част Диас се опита отново да се разпише, но този път шутът му се оказа неточен. В добавеното време Пьотър Жиелински нанесе далечен удар и Менян спаси.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката в 50-ата минута Милан организира опасна контраатака, но след удара на Жиру топката мина покрай вратата. Шест минути след това Менян успя да спаси опасен удар на Руи. Три минути по-късно Сандро Тонали отне топката от Жиелински в центъра на терена и пусна дълъг пас към Рафаел Леао, който финтира Амир Рахмани и с мощен шут вкара за 0:3.

Това не се оказа достатъчно за „росонерите“ и в 67-ата минута Калабрия подаде топката на Салемакерс, който премина с нея през цялата домакинска защита и накрая я промуши между краката на Мерет за 0:4. Шест минути по-късно белгиецът отново премина между няколко бранители и можеше да вкара още един красив гол, но този път Мерет отрази удара му.

В 76-ата минута Крунич блокира изстрел с глава на Кварацхелия, чийто втори опит излезе в аут. До края мачът просто се доиграваше, а усилията на домакините за почетен гол не се увенчаха с успех.

След загубата Наполи остава убедителен лидер със 71 точки и 16 аванс пред втория Лацио. Милан пък излезе на третата позиция с 51 точки, изпреварвайки с точка градския съперник Интер.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК