ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на Франция Дидие Дешан говори на пресконференцията преди финала на Мондиал 2022 срещу Аржентина. Спорът за трофея е утре от 17:00 часа. 
 
Един от въпросите логично беше за това дали Карим Бензема може да се присъедини към състава и дали Дешан ще го използва срещу аржентинците. Въпреки че не го каза директно, от думите на треньора пролича, че няма възможност звездата да е част от тима му за финала.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback 

"Ако не ви отговоря, ще кажете, че съм ядосан. Виждам, че си прехвърляте въпроса от един журналист на друг. Мога да ви кажа, че и преди съм имал контузени играчи. Карим е един от тях. Последният, който се контузи беше Люка Ернандес. От тогава имам 24 играчи, с които да работя. Групата е тук. Не зависи от мен кой ще дойде да гледа мача. Моята концентрация е върху състава от 24 играчи, който имам и това ще са състезателите, които са на мое разположение за утре. Те са част от началото на това пътешествие и утре ще бъдат 24-ма", обясни Дидие Дешан.

Бензема разбуни духовете за финала на Световното​

Той каза, че не се притеснява особено заради проблемите с вируса, от който пострадаха няколко от играчите му в дните преди финала. Защитниците Дайо Упамекано, Ибрахима Конате, Рафаел Варан, полузащитникът Адриен Рабио и нападателят Кингсли Коман се заразиха през седмицата, но повечето от тях вече са възстановени. В петък само Конате, Коман и Варан пропуснаха отборната тренировка, а Рабио и Упамекано подновиха занимания след като не взеха участие в полуфинала срещу Мароко в сряда.

"Опитваме се да взимаме максимални предпазни мерки, да се адаптираме и да се справим с това, без да прекаляваме. Очевидно ситуацията е такава. Щеше да е по-добре да не беше така, но ще се справим по възможно най-добрия начин", каза Дешан. 

"Не съм разтревожен или стресиран. Важното в подготовката на мач като финала е да останем спокойни. Става дума за един двубой, който има контекст. Знам, че аржентинците, а може би и някои французи искат да видят Лионел Меси със световната титла", коментира още Дешан.

Той говори и за бъдещето си. "Аз не съм важен. Работата ми с Франция е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Все още работя с огромно желание и съм много щастлив. Отборът е най-важното нещо. Моето бъдеще не извиси от резултата утре. В момента не мисля за това", подчерта специалистът.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ НА СВЕТОВНОТО и КЛАСИРАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК