Капитанът на националния отбор на Аржентина Лионел Меси потвърди, че предстоящият в неделя финал на Мондиал 2022 ще бъде последният мач на световно първенство в кариерата му.

"Чувствам се много щастлив, че мога да завърша кариерата си на световно първенство по футбол като изиграя последния си мач именно на финала. Така е най-добре, до следващия мондиал има много време и не е сигурно, че ще играя“, заяви 35-годишната футболна звезда пред "Diario Deportivo Ole".

Лионел Меси в момента играе на петото си световно първенство, с което подобри националния рекорд на Аржентина по този показател, който до началото на Мондиал 2022 поделяше с Диего Марадона и Хавиер Масчерано. С петия си гол в Катар той изпревари Габриел Батистута и стана голмайстор №1 на „гаучосите“ на планетарни шампионати с 11 попадения.

"Тези рекорди са нещо хубаво, но важното е да успеем да постигнем целта на целия отбор, което е най-красивото нещо. Ние сме само на една крачка, след като се борихме упорито и ще дадем всичко от себе си, за да се случи този път и да спечелим световната титла", добави седемкратният носител на „Златната топка“.