ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Английският национал Джуд Белингам сподели радостта си след дебютния си гол с екипа на "трите лъва", които надвиха Иран с 6:2 на старта на Мондиал 2022. 19-годишният футболист на Борусия (Дортмунд) вкара първото попадение при изразителната победа в Ал Раян. 

Белингам стана вторият най-млад играч в историята на Англия, който е отбелязвал гол за страната на световно първенство, като единствено Майкъл Оуен е пред него. 

Талантът засега е единственият, роден след 2000 г., който се е разписал на Мондиал. 

"Пазих си първия гол за националния отбор за световното първенство. Беше наистина добър ден за нас, шест гола са впечатляващо постижение, без значение кой е съперникът. Важно е да създаваме положения във всеки мач, но е разочароващо, че допуснахме два гола", коментира Белингам.  

"Треньорът ни каза "Насладете се на победите“, защото реакцията щеше да е много различна, ако не бяхме постигнали този резултат. Следващият мач ще бъде ново предизвикателство (б.р. - срещу САЩ в петък). Когато спечелим, се чувстваме по-комфортно", добави Белингам.

"Мислех, че топката отива в аут, измина цяла вечност, преди да влезе в мрежата. Центрирането на Люк Шоу беше брилянтно и аз просто бях на правилното място. Наистина този гол е паметен за мен", добави талантът.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!