ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

В Англия не спират коментарите след отпадането на националния отбор на страната от Мондиал 2022. Както е известно, „трите лъва“ загубиха с 1:2 от Франция на четвъртфиналите на световното първенство в Катар.

На Острова обаче продължават дискусиите относно ситуацията при втората дузпа, отсъдена срещу „петлите“ в 81-ата минута. Тогава Тео Ернандес изблъска в гръб Мейсън Маунт в наказателното поле.

Съдията Уилтън Сампайо от Бразилия първоначално не регистрира нарушение, но след намесата на ВАР промени решението си и отсъди 11-метров наказателен удар. На Ернандес беше показан жълт картон.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

Още на терена английският национал Джуд Белимгам беше изненадан, че френският бранител не е изгонен от терена, тъй като беше последен от защитата на световните шампиони при извършването на нарушението в наказателното поле. Много коментари в Англия също твърдяха, че бразилският рефер е ударил рамо на Франция и не показал червен картон на футболиста на Милан.

Всички претенции към Сампайо бяха охладени от един известен англичанин. В ефира на телевизия ITV бившият съдия от Висшата лига Питър Уолтън обясни ситуацията и от думите му се оказва, че бразилският му колега е прав да покаже само жълт картон.

„Червеният картон в тази ситуация щеше да бъде логичен, ако Ернандес предотвратяваше голова ситуация. За съжаление, Мейсън Маунт нямаше владение на топката и дори не игра с нея. Така нямаме положение за гол, което е спряно с цената на нарушение. Това е причината да няма червен картон“, обясни Уолтън.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Както е известно, при втория си удар от бялата точка в мача срещу Франция Хари Кейн стреля над вратата на Юго Лорис. Този пропуск се оказа ключов за загубата на Англия и доведе до нейното отпадане от световното първенство.

На Острова имат и други поводи за недоволство от работата на Уилтън Сампайо. Има претенции за неотсъдена дузпа за нарушение срещу Кейн през първото полувреме. Ситуацията също беше подмината от съдията, а по телевизията дори не показаха повторения на ситуацията. В резултат на това английски фенове се изгавриха с рефера и направиха промени в информацията за Сампайо в „Уикипедия“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК