ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Новите световни шампиони от Аржентина обиколиха столицата Буенос Айрес в празничен парад пред 5 милиона фенове по случай триумфа на Мондиал 2022 в Катар, но за съжаление не успяха да поздравят всички хора на площада на „Обелиска“, а от съображения за сигурност бяха евакуирани с хеликоптери и закарани в базата си. В неделя на финала на Мондиала в Катар "гаучосите" триумфираха над Франция след дузпи и вдигнаха жадувания трофей, който чакаха цели 36 години.

"За съжаление, полицията не ни позволява да продължим парада и да поздравим всички хора, които са се събрали на площада на "Обелиска". Хиляди извинения за тях от играчите", написаха от Аржентинската футболна асоциация (АФА) в „Туитър“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Феновете аплодираха Лионел Меси и неговите съотборници из града и тичаха покрай открития автобус. Превозното средство се опитваше да си проправи път по препълнените улици, като възникнаха и редица опасения за сигурността. Организаторите бяха загрижени за безопасността както на играчите, така и на феновете, особено след като част от привържениците се се опитаха да скочат в открития автобус, превозващ играчите.

От съображения за сигурност обаче накрая футболистите слязоха от автобуса и се качиха на специални хеликоптери, които прелетяха над центъра на столицата и се отправиха към базата на федерацията в Есейса. Очакванията са в близките часове огромното множество от хора да се приберат по домовете си.

Президентът на федерацията Клаудио Тапиа се оплака от начина, по който приключи парада, защото световните шампиони не успяха да поздравят всички фенове.

"Не ни позволяват да поздравим всички хора, които бяха до Обелиска, същите служби за сигурност, които ни ескортираха, не ни позволяват да продължим напред. Хиляди извинения от името на всички играчи. Жалко!", сподели той.

Аржентина доживя своята най-мъчителна и най-красива усмивка!

Крушарски прати лудо ВИДЕО от Аржентина за БЛИЦ

Страшна лудница в Аржентина! Милиони куфеят по улиците, Меси пие ВИДЕО/СНИМКИ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК