Успива те, омайвай те, убожда те здравата и пак те успива. Типично в стила на Жозе Моуриньо. Грубо и леко лицемерно. Специалния много често гали с думи съперника преди мача, после го спуквай от бой и накрая пак го хвали.

Същата схема я приложи и на ЦСКА. Така беше и при битките му с Локо (Пд) и Лудогорец, когато водеше Тотнъм. Намазва ти ските и те пуска по нанадолнището. Иди се спасявай.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Много топлите му и силни думи по адрес на Стойчо Младенов не ги коментираме. Те бяха искрени, изказани от сърце, след като двамата се познават от над 30 години. Снощи цяла Европа се убеди в голямото уважение, което Жозе изпитва към българския си колега и приятел.

Моуриньо обаче не спря да хвали ЦСКА преди мача. И след като му сложи една петица, взе като стара лисица да се обяснява как резултатът не бил справедлив, как „червените“ играли добре и не бивало да падат с толкова. Даже гръмна с новината, че ЦСКА е по-добър от Лудогорец.

Спомнете си само какво си дърдореше преди мачовете на Тотнъм с разградчани миналата година. „Те са голям отбор. Те са като Байерн. Девет поредни титли не се печелят случайно. Ще ни бъде много, много трудно“.  После – бам 3:1 в Разград, бам – 4:0 в Лондон и чао!

Същата песен я запя и снощи.

По-рано пък, когато отстрани Локо (Пд), Жозето отчете, че "черно-белите" били здрав тим, който е доста по-добре подготвен физически от неговия. Реално погледнато, точно срещу пловдивчани Моуриньо най-много се изпоти. Той и Тотнъм едва се докопаха да 2:1 на "Лаута".

Маймунджилъците на Жозето сме ги виждали и във вътрешните първенства. През 2014 година, преди един от мачовете на неговия Челси с Арсенал, се съдра да хвали „топчиите“. Даже и да не повярваш - погали и Венгер. После обаче ги отупа с 6:0, та свят им се зави, след което обяви, че резултатът не отговарял на показаното на терена и заблуждавал.  Бил фалшив.

Същата песен я изпя и снощи.

Когато беше начело на Манчестър Юнайтед, преди двубой с Уест Хям през 2017 година Жозето се изцепи: „Чуковете“ направиха изключителна селекция. Те са  кандидати за топ 4. Ще ни бъде тежко“. И познайте какво се случи – 4:0 за „червените дяволи“ и хитрия дявол Жозе…
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ