Голът на Греъм Кери, с който ЦСКА откри резултата при загубата си с 1:5 от Рома в мач от група „С“ на Лигата на конференциите, беше номиниран за едно от най-красивите попадения от първия кръг на груповата фаза на турнира.

Сред отличените голове има още един от същия мач. Това е изпълнението на Лоренцо Пелегрини, който успя да прехвърли Густаво Бусато и да изравни резултата.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Номинирани са още Рикардо Гомес от Партизан за попадението му срещу Анортозис (2:0), както и Флавиен Таит от Рен, разписал се срещу Тотнъм (2:2).

Пелегрини е отличен в още една категория. На сайта на УЕФА може да се гласува за него и в анкетата за най-добър играч на кръга. Конкуренти са му Стипе Перица (Макаби Тел Авив), Дарио Марешич (ЛАСК Линц) и Йонас Винд (ФК Копенхаген).

Както е известно, Лоренцо Пелегрини вкара два гола във вратата на ЦСКА. Перица се отличи с попадение и асистенция за Макаби при успеха с 4:1 над Алашкерт. Марешич блесна с гол и шест отнети топки при победата на ЛАСК с 2:0 като гост на ХИК Хелзинки. Винд пък се разписа два пъти за 3:1 над Слован (Братислава).

Efbet Лига - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа