Левски помете Лудогорец без да му мигне окото. Възпитаниците на блестящия стратег Станимир Стоилов се бориха храбро и до последен дъх срещу многомилионната селекция на шампионите и в реванша снощи на "Герена", спечелен с 1:0. Така след общ резултат 4:2 "сините" заслужено са на финала, където им предстои още по-тежко изпитание - спор с ЦСКА. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вечното дерби по програма е на 11 май (сряда) на "Васил Левски", но за още по-хубав футболен празник ще бъде добре да бъде изместен за събота или неделя. 

Левски снощи отново показа, че може да надиграва всеки, включително хегемона Лудогорец. "Сините" сториха чудото, съумявайки да победят "орлите" в два поредни двубоя. И то с голобрад юноша капитан - вратарят Пламен Андреев (17-годишен, още ученик), който демонстрира класа и заслужено обра овациите, не само голмайсторът Уелтън.

Блестящ Пламен Андреев! Левски има истински лъв на вратата
 
Аплодисментите са и за Станимир Стоилов. Специалистът дава път на младите, поемайки огромен риск. Риск, който обаче за момента е оправдан. Точно това искат феновете на Левски - свещената синя фланелка да бъде защитавана от младоци, най-вече от собствени юноши, които от деца са закърмени със синята идея.  

Горещите привърженици, изпълнили "Герена" до краен предел снощи, отново дадоха криле на своите, които ще подкрепят мощно и срещу ЦСКА на финала. "Синя" България е зажадняла за трофей, какъвто липсва във витрината на Левски от 2009 година насам. 

Велика вечер на "Герена": Левски на финал! Лудогорец на колене ВИДЕО

След елиминирането на класния отбор на Лудогорец момчетата на Мъри Стоилов е важно да не политат в небесата, а да останат здраво стъпили на земята, тъй като крайната цел още не е изпълнена. Левскарите обаче са много доволни, че "Синята" лавина отново помита всичко по пътя си и силно се надяват и ЦСКА да бъде на колене и да ликуват с Купата на България.

Последният финал между двата гранда за държавния трофей беше 2005 година. Тогава Левски спечели с 2:1 след голове на Даниел Боримиров в 52-ата минута и на Валери Домовчийски в 75-ата. Христо Янев се разписа за "червените" от дузпа в 82-ата минута. Треньор на Левски и тогава беше Станимир Стоилов. 

И докато при предишния си престой на "Герена" Мъри залагаше на доста класни футболисти, предимно чужденци, с които пожъна големи успехи, сега прави чудеса с "крехкия" си отбор, както той го определи. В него обаче има диаманти, макар и още нешлифовани - храбрият лъв на вратата Пламен Андреев, Maрин Петков, Асен Митков, Антоан Стоянов и Патрик-Габриел Галчев - все "сини" юноши, които имат голям потенциал. 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022